Услуги

Нашите услуги

Нашите услуги са на ваше разположение

Отоплителни инсталации

Отоплителни инсталации

heat21До неотдавна отоплителните системи в страната бяха свързани преди всичко с изградените ТЕЦ, градски,районни или ведомствени пароцентрали. Независимо от това, оптимално/ефективно отопление за жилищни и административни сгради следва да се приемат автономните системи, работещи на различни видове гориво – газ, електричество, твърдо или течно гориво. 

Газовите отоплителни системи се характеризират като най-икономични и надеждни по отношение на смущения в доставките на енергоносител.Работата на газовите отоплителни системи е независима от външните атмосферни условия, а многообразието и видовете отоплителни уреди (радиатори, конвектори, подово отопление, камини, лири за баня), биха задоволили изискванията и на най-претенциозните клиенти. Освен топлина и уют, газовите отоплителни системи могат да Ви осигурят и неизчерпаемо количество топла вода.  Не на последно място следва да уточним, че природният газ е ЕКОЛОГИЧНО ЧИСТ продукт, така че избирайки отопление на природен газ, Вие избирате по-добра и по-чиска околна среда за вас и вашето семейство.

Електрическите котли все още имат широко приложение в отоплителните системи за бита и индустрията. Основен техен недостатък е високата енергоемкост, което ги прави най-скъпият източник на топлина в днешни дни. Електрическите котли имат и своите предимства – ниска цена, компактни размери, не изисква монтиране на комин, безшумна работа, щадящи околната среда (без вредни емисии и миризми). Въпреки това, обаче те най-често биват използвани, като резервен (алтернатевен), а не основен източник на топлина. 

С помощта на котли, работещи с твърдо и/или течно гориво може да се осигури почти пълна автономия на битовото отопление от външни източници. Освен за дома, този тип отоплителни системи са подходящи за големи производствени помещения, детски градини, училища, административни сгради и други. Пазарът в днешни дни ни предлага огромно разнообразие от котли на пелети, трърдо гориво, нафта, пиролизни котли и т.н. При избор на котел на твърдо или течно гориво, винаги имайте предвид следните показатели:

  •         максимална мощност на котела
  •         ефективност на котела
  •         калоричност на суровината
  •         стойност на суровината, както и нейното транспортиране и съхранение

Потърсете ни за консултация относно основните параметри на отоплителните системи. Нашите инженери ще ви помогнат в правилния избор.

Всички изброени отоплителни системи мога та бъдат комбинирани със соларна система, която значително да повиши тяхната ефективност. Повече за соларните системи можете да прочетете тук.

Климатични инсталации

Климатични инсталации
aircondДнес пазарът на климатични системи е толкова богат, че човек лесно би могъл да се изгуби в изобилието от производители, видове, марки и модели. Ние в „Чернев клима“ знаем, че максимата „колкото по-скъпо, толкова по-добро“ в сегмента на климатичната техника НЕ важи. При нас ще намерите климатични системи само от най-реномираните производители, а ние ще Ви помогнем да изберете най-доброто за Вас.

Работим успешно и с VRV и VRF системи от последно поколение, моно и мулти-сплит климатични системи, високоефективни чилъри с водно и въздушно охлаждане, както и студо и топловъздушни апарати  подходящи за вашия хотел, търговски център, офис сграда или заведение.

Ние  работим с доказали се брандове в производството на климатични системи. В каталога ни влизат марките - DAIKIN, MITSUBISHI ELECTRIC, MITSUBISHI HEAVY, MIDEA, FUJITSU GENERAL, FUJI ELECTRIC, TREO, TOYOTOMI, NEOCLIMA, GREE, NIPPON, HITACHI, KITANO, CHIGO, STARWAY, CARRIER, KOBE.
 
Потърсете ни за консултация относно основните параметри на климатичните системи. Нашите инженери ще ви помогнат в правилния избор.
 
 
 
 

Вентилационни инсталации

Вентилационни инсталации

ventilationsbig2

Вентилационните системи са предназначени за отстраняване на вредни примеси, образувани в затворени помещения /въглероден двуокис, прах миризми и взривоопасни смеси/, а така също и за подаване на свеж въздух. Освен това, вентилационните системи осъществяват затопляне и очистване на приточния въздух. Съвременните решения в изграждането на вентилационните системи, ни позволяват да повишим тяхната евфективност с до 85% посредством рекуперативни (енерговъзстановяващи) блокове. Инвестицията в подобен вид  съоръжения се възвръща в период от 1 до 3 години, според интензивността на експлоатация и конкретните параметри на системите. 

Потърсете ни за консултация относно основните параметри на вентилационните системи. Нашите инженери ще ви запознаят с техните елементи, производители, предимства и недостатъци. При нас ще можете да видите вида и техническите параметри на вентилационното оборудване, което намира приложение в бита, промишленосттаи сградите за обществено обслужване. Организираното ни производство на въздуховоди и въздухоразпределетелни елементи ни дава възможност да изградим вентилационните системи специално за Вас и вашите нужди (изисквания).

При нас ще получите компетентно мнение за правилен избор и ефективно използване на вентилационното оборудване. 

 

Изготвяне на проекти

Изготвяне на проекти

ovk2Екипът от специалисти притежава дългогодишен опит, натрупан от множеството разработени проекти по част ОВК и иновативно мислене, породено от възможноста за работа с най-съвременни технологии, осигуряващи висока ефективност и икономичност. Предлагаме решения според индивидуалните изисквания на всеки клиент и всеки проект бързо и коректно в поставените срокове.

Първата и най-важна задача за нашите инженери е да се уточнят потребностите и изискванията на клиента, след което се пристъпва до правилно индивидуално предложение. Даваме възможност за консултиране с нашите специалисти и получаване на детайлно обяснение по всеки един въпрос или възникнал проблем. За целта се прави оглед на обекта, анализира се съществуващата ситуация и се изготвя проект ОВК, съобразен с нуждите на клиента.

Изготвяме проекти за:

  • вентилационни инсталации
  • отоплителни инсталации
  • климатични инсталации
  • инсталации със слънчеви колектори

Изготвя се и оферта, една или няколко въз основа на направени изчисления за сезонния разход на енергия. Така се съпоставят различни варианти за поддържане на правилният микроклимат в помещенията и се избира най-добрата система за комфорт, икономия на енергия и инвестиция.

Строителните обекти, на които ЧЕРНЕВ КЛИМА е изграждало ОВК инсталации, дават своя принос за професионалното израстване на персонала. Тази експертиза и капацитет позволява на компанията да доведе областта на специално предназначени обичай кофраж.

 

Плазмено рязане на метали

Плазмено рязане на метали

plazmeno

Плазменото рязане е процес, който се използва за рязане на стомана и други метали с различни дебелина , с помощта на плазмена горелка. При този начин на рязане, инертен газ (в някой случаи сгъстен въздух) се подава с много висока скорост през дюза. В същото време, чрез дюзата се формира електрическа дъга до повърхността на рязане, превръщайки част от този газ в плазма. Плазмата е достатъчно гореща за да стопи металът и се движи достатъчно бързо, за да премахне разстопения материал.

Фирма "Чернев клима"  предлага услуги за плазмено рязане на детайли от черна и неръждаема стомана, алуминий и различни сплави. Габаритните размери на детайла (групата детайли) не трябва да превишават 1 250 х 2 500 mm. Точността на рязане е 0.25 mm.

За изрязване на детайлите клиентът предоставя чертеж в .dxf или .dwg формат. При липса на такъв чертеж, ние предоставяме услуга по изработването на чертежа, за което допълнително се заплаща.

 

Plasma2

Сервиз

Сервиз

serviz„Чернев клима“ осигурява гаранционен и извънгаранционен сервиз на предлаганитепродукти и услуги . В сервиза се включват обезпечаване на доставката на необходимите резервни части и тяхната подмяна, консултации относно възникналите повреди и причините за тяхната поява, настройки и смяна на консумативи.

При извънгаранционен сервиз, в зависимост от обема на поддържаната техника, нейното състояние и местоположение, се определят и цените за сервизното й обслужване.

Стараем се да предложим сервизни услуги на достъпни цени с максимално високо качество, прецизност и бързина! Препоръчваме на всички свои клиенти да се доверят на професионалистита и да не отстраняват дадена повреда сами, дори след изтичане на гаранционния срок на машината или съоръжението.

Потърсете ни за консултация поне по телефон или e-mail или директно заявете час и адрес за профилактика и сервиз. Нашите консултации са напълно безплатни, но могат да  Ви спестят много време и усилия.

 

 

Поддръжка и абонаментно обслужване

Поддръжка и абонаментно обслужване

profilaktikaРегулярната профилактика и поддръжка на ОВК системата е съществена предпоставка, както за безопасността на обекта, където се експлоатира, така и за нейната ефективност и оптимално ниски сметки за електроенергия.  Фирма "Чернев Клима" предлага абонаментно техническо обслужване, с което се понижават значително експлоатационните разходи и се удължава „живота“ на оборудването, за което сте инвестирали десетки или дори стотици хиляди. 

Поддръжката  може да бъде на отделни машини и съоръжения или цялостна. Тя се извършва периодично в диапазон от месец до веднъж годишно, съгласно честотата на експлоатация на системите и  задължително от специално обучени техници и инженери.

Практиката ни показва, че чрез съставянето на досиета за всяка една от машините, даваме възможност на клиента по-прегледно и детайлно да проследи всички манипулации, които сме извършвали в процесите на поддръжка на системите.

При сключен договор за абонаментно обслужване и настъпване на повреда в някоя от машините, ние ще Ви изпратим специализиран екип не по-късно от 24 часа след вашето уведомление. Така ви гарантираме спокойствие и професионална помощ на Ваше разположение!

Соларни системи

solarnisistemi

solariСоларната енергия е един от най-перспективните видове енергия за бъдещето. Като възобновяем ресурс, слънчевата енергия е свързана със събирането и оползотворяването на слънчевите емисии топлина или светлина. Съществуват разнообразни технологии за нейното преобразуване, катоедин от най-икономичните и бързо възвращаеми са соларните системи.

Термо-соларната технология се използва за събиране и трансформиране на слънчева енергия в топлинна за битова гореща вода, водно и въздушно отопление, отопление на басейни, оранжерии и постройки в селското стопанство или производствени бази и халета, където е ежедневна нуждата от големи количества топла вода. Ето защо експлоатацията на слънчеви водно отоплителни системи в хотели както и в обществени сгради като училища и детски градини е икономически обосновано и ефективно.

Потърсете ни и ще получите компетентна консултация от нашите инженери по всички ваши въпроси, свързани със соларните системи и най-подходящото решение за Вас.