Новини и Статии - Chernev Clima

Всичко свързано с работата на компанията
desizo_monni_chernevclima-1280x888.jpg

декември 18, 20180

На 13-ти декември се проведе ежегодния конкурс "Сграда на годината". Събитието се състоя в Sofia Event Center, като в него участваха повече от 60 проекта, разделени в 16 категории. Журито което беше съставено от 31 признати специалисти в различни области, избра победителите на база комплексна оценка от архитектурни, строителни, инвеститорски и други професионални постижения свързани с реализацията на проектите.


Lg_puricare_chernevclima-1.jpeg

декември 14, 20180

На 11.12.2018г Чернев Клима беше домакин, на презентацията на новия модел въздухопречиствател на LG - PuriCare. Представянето на устройството беше извършено от Димитър Стефанов, мениджър климатични системи в LG България. На присъстващите беше направена демонстрация на функциите и работата на уреда, като всеки от тях имаше възможност да направи предварителна заявка на промоционална цена. Всички бяха впечатлени от иновативния дизайн и ефикасността на PuriCare.


LG_MultiV5_chernevclima.jpg

декември 6, 20180

Хората често се интересуват дали новите системи за климатизация VRV и VRF са сходни и имат близки параметри, тъй като те стават все по-популярни и търсени на пазара. В какво всъщност се състои разликата между двете? Ами в абревиатурата. През 1982г, Дайкин успяват да намерят решение на проблемите, които съпътстват  мулти-сплит системите, при използването им за цялостна климатизация на сгради и помещения. Това тяхно решение, те патентоват като VRV (Variable Refrigerant Volume). Така тази абревиатура остава тяхна запазена марка, а системите базирани на тази технология, но произвеждани от други производители се означават като VRF (Variable Refrigerant Flow). Това съкращение означава, че тези системи имат възможност за контрол над дебита на хладилния агент. За целта постъпването на количеството хладилен агент във всяко вътрешно тяло се регулира от монтиран в него електронен терморегулиращ вентил. На това се дължи по-високата им енергийна ефективност и по-лесното поддържане на равномерна температура в сравнение със системите, работещи в режим включване и изключване.


MEI-F02_0001m-1280x720.jpg

ноември 29, 20180

На 12.02.2018, започнаха продажбите на апартаменти в жилищен комплекс “Академика”. Той ще се състои от две основни сгради, с екзотичните имена “Моринга” и “Боабаб”.  Комплексът е със съвременна архитектура, висококачествено изпълнение на строително-монтажните работи, максимално комфортни условия за живеене на възрастни и деца, прекрасни възможности за спорт, с великолепна панорама и гледка към Черно море, Варненско езеро, Морска гара, Морска градина. Стриктно се съблюдават всички строителни норми за качество. За строителството се използват най-модерните технологии за енергоефективност и шумоизолация, отговарящи на най-новите тенденции на пазара.

Цялостната вентилация и климатизация на сградата, ще бъде изпълнена от “Чернев Клима“. Всички въздуховоди и фитинги се изработват в производствената ни база в Силистра и се доставят с вътрешно-траснпортната ни мрежа. За климатизация ще бъдат използвани системи на LG. От корейската компания свършиха много работа в последните години, по това да въведат и наложат нови технологии в климатизацията, които да осигуряват не само високи ефективни показатели а и дългосрочна надеждност. В допълнение с ефектната цена, това става предимство, което няма как да бъде подминато с лека ръка.

Знаейки всичко това, ние от “Чернев Клима“, неслучайно сме избрали да работим именно с техните продукти. Всички те са изпитани многократно в изградените от нас обекти, и са доказали, и продължават да доказват, че избора ни не е грешен. Ако имате въпроси относно това, не се колебайте да се свържете с нас чрез контактната ни форма, за да получите професионална консултация и помощ относно избора и реализацията и на вашия обект.

 


0000262706-article3.jpg

юни 13, 20180

В началото на Юли месец, тази година, окончателно беше завършена работата по част ОВК, във вирусологичната лаборатория на Биовет в гр. Пещера. Проекта на „Хювеферма“, който е основен акционер, беше подкрепен от правителството и кредитиран със 100 млн. евро по плана „Юнкер“. Общия размер на инвестиционния план надхвърля 293 млн. лева. Работата по цялостната реализация на проект продължи около 3 години, като в изграждането беше включена експертизата на над 60 фирми, голяма част от които български.

Ние от Чернев Клима, бяхме ангажирани с изграждането и въвеждането в експлоатация, на системите за вентилация и климатизация с температуро-влажностен контрол в чистите помещения. Работата беше много отговорна и трябваше да бъде извършена с голяма прецизност. За вентилационната техника,  се доверихме на доказаните съоръжения на LINDAB, които имат богата гама специализирани продукти за изграждане на лабораторни и стерилни помещения. А за климатизацията, използвахме най-добрата разработена до сега VRF система на LG – MULTI V 5. Благодарение на богатия професионален опит на Георги Чернев и Лъчезар Вичев, проекта беше завършен успешно и в срок. Работата в синхронизация с базата в Силистра и реакцията при нужда на екипа в София, спомогна за бързото решаване на всяка една възникнала ситуация. Повече информация за този проект, както и за други наши завършени обекти, може да намерите в портфолиото ни.


naj-sladkia-den.jpg

юни 4, 20180

Превърналата се в традиция празнична фиеста отново събра хилядна публика, продължавайки да радва малчуганите с многобройни игри, забавни томболи и сладки награди и всичко това вече пета година се случва с помощта на партньори, спонсори и дарители. Чернев Клима участва в събитието като спонсор и сподели радостта на многобройните участници в този изпълнен с веселие и сладко удоволствие ден.

Това което прави този празник уникален, е факта че вече пета година той успява да осигурим много лакомства, подаръци и награди, не само за децата които представят таланта си от сцената на „Най-сладкият ден“ /тази година техният брой е близо 860/, а и поради факта, че почти всички малчугани от публиката биват наградена с много подаръци и сладки изкушения.

През целия ден имаше много интересни съпътстващи мероприятия – традиционното надяждане с шоколадови шишчета, придружено с шоколадови ръчички върху „паното на Радостта“,  детски боди арт а новост беше сътворяването на платно от детски рисунки със специални боички, игри за публиката и цели две томболи от които спечелилите получаиха много предметни награди от училищна екскурзия, до блокчета и моливи за рисуване, ваучери за отстъпки в книжарници и детски заведения, шоколадови изненади, торти, кроасани. Почти всяко дете получи балонче, бутилка с вода, сладолед или пакет царевични пръчици.


sfera.jpg

юни 4, 20180

Денонощен пункт за благотворително събиране на пластмасови капачки, бе открит в централната част на Силистра в Деня на земята с участието на много деца и граждани. Инициативата “От любов към децата и Земята – дари капачки” е на създадена в Силистра неправителствена организация, за благотворително събиране на пластмасови капачки, за Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Силистра. Средствата ще се използват за закупуване на апаратура за неонатологичното отделение на болницата.  Чернев Клима ООД подари зелената метална сфера за пункта, където денонощно ще се събират пластмасови капачки, които ще бъдат предадени за рециклиране. В инициативата се включиха и актьори от Драматично-кукления театър в Силистра, които направиха с децата шоу-спектакъл “Островът на късмета”.


blue_majic-resort-1280x849.jpg

май 17, 20180

В края на Януари, Чернев Клима започна работа по поредния си обект. Хотела Сънрайз Блу Меджик Резорт, се намира в началото на Обзор и обещава да бъде една от перлите на българското Черноморие. Отново отговорната работа по част ОВК беше поверена на нашия екип и ние приехме поредното предизвикателство, всичко да бъде изпълнено в най-кратки срокове и без компромиси в качеството. Всичко до този момент върви по план, въпреки неизбежните трудности с които се сблъскваме ежедневно. Но дългия опит и високото професионално ниво, както на нашите служители така и на нашите партньори е причината всичко да се случва на време и както трябва. Очакваме с нетърпение завършването на обекта, за да могат всички да се насладят на добре свършената работа.


Dni-na-arhitekturnoto-nasledstvo.jpg

май 17, 20180

На 03.02 и 04.02 в Дом на киното и CUSH.BAR, се проведе фестивала “Дни на архитектурното наследство“, на който участие взеха български и чуждестранни архитекти. Целта на фестивала беше, да се изложи мнението и доклади на специалистите, относно опазването на архитектурното наследство на национално ниво, както по осъществени проекти така и в бъдещ план.

„Чернев Клима“ беше спонсор на събитието, като с оказаната подкрепа от наша страна, искахме да заявим ясната и отговорна позиция на ангажираност и загриженост за българското и България. Ние сме горди с това което нашата страна е показвала в историята и искаме да работим в насока, която ще остави следа, и ще бъде пример за подражание.


LG-logo.jpg

май 16, 20180

С вълнение и радост, искаме да ви съобщим, че „Чернев Клима“ вече е официален сервизен център на LG в България. След дълго сътрудничество като официални вносители, нашите корейски партньори, решиха да поверят и сервизната дейност на нашия екип. За да можем да отговорим с необходимата сериозност и отговорност на очакванията, ние предприехме стъпка в разширяването на нашата база, за да покрием нуждата, от необходимото място, за осъществяване на сервиз и поддръжка. Сервизния център се очаква да заработи в най-скоро време.


Силистра

Шоурум и производствена база


(086) 83 66 99

Fax: (086) 83 66 99

Адрес: ул. Петър Бояджиев №31, Силистра, 7500, България

chernevclima@gmail.com
София

Шоурум Чернев Клима


0894 388 576

Адрес: бул. „Овча купел“ №34А, 1618 София, България

sofia@chernevclima.com

Варна

Шоурум Чернев Клима


(052) 69 66 98

(052) 69 66 99(052) 696695 – СкладFax: (052) 696694

Адрес: бул. 8-ми Приморски полк №188, Варна, 9000, България

chernev@chernevclima.com

Последвайте ни

В социалните мрежи

Бъдете винаги информирани какво се случва около нас.